Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Confidențialitatea datelor este de o importanță deosebită pentru LE BAZAR S.R.L și dorim să fim deschiși și transparenți în privința prelucrării datelor cu caracter personal. Prin urmare, avem o politică în care este definit modul de prelucrare și de protejare a datele dumneavoastră cu caracter personal.

Cine este operatorul datelor cu caracter personal?
Compania LE BAZAR S.R.L este operatorul datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteți și răspunde de datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. 

LE BAZAR S.R.L, având sediul social în Str. Dr.Iacob Felix, Nr.87, Felix Office Building Et.4, Biroul 4 Sector1 Bucuresti, CUI 42029908, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J40/17257/2019, cu numarul de telefon 0745050505 si adresă de mail office@legurme.ro .

Unde vă stocăm datele?
Datele pe care le colectăm de la dumneavoastră sunt stocate în Spațiul Economic European (SEE), dar pot fi, de asemenea, transferate și prelucrate într-o țară din afara SEE. Orice transfer de acest fel al datelor dumneavoastră cu caracter personal se va realiza în conformitate cu legislația în vigoare.

Cine are acces la datele dumneavoastră? Destinatarii către care se pot transmite datele personale colectate sunt furnizorii implicați în mod direct/indirect în procesul de execuție a comenzii plasate: angajați, comercianți, dispeceri, curieri / firme de curierat, procesatori de plăți on-line, sau, după caz, autorități ale statului (inclusiv autorități fiscale, autorități de protecție a consumatorilor, organele statului competente în materie penală), ca urmare a unei obligații legale a Societății;

 

Care este temeiul legal pentru prelucrare?
Pentru fiecare prelucrare specifică a datelor cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră, vă vom informa dacă furnizarea datelor cu caracter personal este impusă de reglementări sau dacă este necesară pentru a încheia un contract, dacă este obligatoriu să ne furnizați datele cu caracter personal și care sunt posibilele consecințe în cazul în care refuzați.

Care sunt drepturile dumneavoastră?


Dreptul la acces: 
Aveți dreptul de a solicita informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră. Puteți contacta Serviciul Clienți care vă va furniza datele cu caracter personal prin e-mail.

Dreptul la portabilitate: 
Ori de câte ori LE BAZAR S.R.L vă prelucrează datele cu caracter personal prin mijloace automate în baza acordului dumneavoastră sau în baza unui acord, aveți dreptul să obțineți transferul unei copii a datelor dumneavoastră într-un format structurat folosit în mod frecvent și prelucrabile automat către dumneavoastră sau către o altă parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ați trimis.

Dreptul la rectificare: 
Aveți dreptul să solicitați rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete. Dacă aveți un cont LE BAZAR S.R.L, puteți să vă editați datele cu caracter personal din contul dumneavoastră și din paginile programului de loialitate.

Dreptul la ștergerea datelor:
Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate de LE BAZAR S.R.L, cu excepția următoarelor situații:

* aveți o solicitare nerezolvată la Serviciul Clienți;
* aveți o comandă deschisă care nu a fost încă expediată sau a fost parțial expediată;
* aveți o datorie neplătită la LE BAZAR S.R.L, indiferent de metoda de plată;
* dacă ați efectuat o achiziție, vă vom păstra datele cu caracter personal în legătură cu tranzacția dumneavoastră conform legislației de contabilitate.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim: 
Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal bazate pe interesul legitim. LE BAZAR S.R.L nu va continua să prelucreze datele cu caracter personal decât dacă putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare care prevalează asupra intereselor și drepturilor dumneavoastră sau în baza unor proceduri judiciare.

Dreptul dumneavoastră de a vă opune marketingului direct:
Aveți dreptul să vă opuneți marketingului direct, inclusiv analizei profilului în scopuri de marketing direct, daca exista o atare prelucrare.

Vă puteți dezabona de la marketingul direct prin următoarele mijloace:

* urmând instrucțiunile din fiecare e-mail de marketing;
* modificând setările contului dumneavoastră LE BAZAR S.R.L;

Dreptul la restricționarea prelucrării:
Aveți dreptul să solicitați ca LE BAZAR S.R.L să restricționeze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele situații:

* dacă vă opuneți prelucrării în baza interesului legitim în LE BAZAR S.R.L. LE BAZAR S.R.L va restricționa orice prelucrare a acestor date până la confirmarea interesului legitim.
* dacă prelucrarea este ilegală, puteți să vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal și să solicitați restricționarea utilizării datelor dumneavoastră cu caracter personal.
* dacă LE BAZAR S.R.L nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar acestea sunt necesare pentru a vă apăra drepturile în instanță.

Cum vă puteți exercita drepturile?
Acordăm o importanță deosebită protecției datelor cu caracter personal și, prin urmareputeti apela la serviciilor de asistență pentru clienți care vă gestionează solicitările în legătură cu drepturile dvs. menționate mai sus. 

Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere: 
Dacă sunteți de părere că LE BAZAR S.R.L vă prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect, ne puteți contacta. De asemenea, aveți dreptul să adresați o plângere unei autorități de supraveghere.

Actualizări ale Notificării de confidențialitate:
S-ar putea să fie nevoie să ne actualizăm Notificarea de confidențialitate. Cea mai recentă versiune a Notificării de confidențialitate este disponibilă în permanență pe site-ul nostru. Vom comunica orice schimbări semnificative ale Notificării de confidențialitate, de exemplu scopul pentru care folosim datele dvs. cu caracter personal, identitatea operatorului sau drepturile dumneavoastră.

SCOP ACHIZIȚII ONLINE

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a vă oferi informațiile, produsele și serviciile pe care le solicitați sau pe care le cumpărați de la noi online și din magazinele noastre. În special, folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a vă procesa comanda și plata, pentru a emite chitanțe electronice, pentru a gestiona livrările, returnările și cererile de garanție pentru produse. 
Ori de câte ori efectuați o plată, returnați un produs sau solicitați un serviciu financiar, utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru a vă verifica identitatea și capacitatea de a încheia un contract, dacă informațiile financiare pe care ni le transmiteți sunt corecte, vă verificăm bonitatea, efectuăm verificări privind fraudele sau prevenția altor activități ilegale. 
Dacă ați solicitat o factură cu TVA sau un bon cu TVA de la noi sau atunci când unul dintre angajații noștri vă ajută să completați o cerere de rambursare a TVA, vă solicităm să furnizați anumite date cu caracter personal pentru a fi procesate în vederea îndeplinirii sarcinilor respective.  
Folosim datele cu caracter personal pentru a vă identifica și a vă confirma vârsta legală pentru cumpărături online și pentru a confirma adresa dumneavoastră partenerilor externi. 
Dorim să vă oferim diferite alternative de plată și vom efectua analize pentru a afla ce alternative de plată aveți la dispoziție, inclusiv istoricul plăților și verificări de credit. 

Ce tipuri de date cu caracter personal prelucrăm?
Vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal:

* informații de contact, cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon;
* informații despre plăți și istoricul plăților;
* informații despre credit;
* informații despre comenzi.

Dacă aveți un cont LE BAZAR S.R.L sau sunteți un membru al programului de loialitate “Membru  LE BAZAR S.R.L “, vă vom prelucra și datele cu caracter personal transmise în legătură cu contul sau calitatea de membru, cum ar fi:
* contul sau codul de membru;
* istoricul comenzilor.

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele dvs. cu caracter personal sunt uneori partajate cu terțe părți care ne ajută să îndeplinim anumite sarcini sau să furnizăm serviciile solicitate. LE BAZAR S.R.L poate interacționa, în special, cu terți pentru a vă valida adresa, cu agenții de comunicare pentru a vă trimite confirmarea comenzii, cu furnizori de servicii de depozitare și distribuție pentru livrarea comenzii dvs., cu furnizori de servicii de plată pentru a vă procesa plățile cu cardul de credit/debit, cu bănci și cu alți furnizori de servicii financiare, cu canale de social media dacă interacționați cu noi prin etichetarea/menționarea LE BAZAR S.R.L sau contactându-ne direct, precum și cu piețele online prin care produsele și serviciile noastre vă sunt puse la dispoziție spre vânzare.

Rețineți că multe dintre aceste companii beneficiare au un drept sau o obligație independentă de a vă prelucra datele cu caracter personal.

Pentru cât timp vă salvăm datele?
Atunci când vă pune la dispoziție produse și servicii, LE BAZAR S.R.L va prelucra datele cu caracter personal necesare pentru încheierea unui contract cu dvs. și pentru îndeplinirea oricăror obligații derivate din acel contract, indiferent dacă respectivul contract se referă la o comandă și plată sau la utilizarea altor servicii prestate de noi sau de terți. 

Dacă ați optat să primiți chitanțe electronice, prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal necesare în acest scop se bazează pe consimțământul dumneavoastră.

În legătură cu furnizarea produselor și serviciilor noastre, suntem uneori supuși obligației legale de a colecta, prelucra și stoca date cu caracter personal, de exemplu, în scopul respectării legislației fiscale și financiare în vigoare.

SCOP MARKETING DIRECT

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Vă vom folosi datele personale pentru a vă trimite oferte de marketing, sondaje de informare și invitații prin e-mail, SMS, canale de social media, apeluri telefonice și poștă tradițională.

Pentru a vă optimiza experiența cu LE BAZAR S.R.L, vă vom oferi informații relevante, recomandări de produse, mementouri despre produsele rămase în coșul dumneavoastră de cumpărături și vă vom trimite oferte personalizate. Toate aceste servicii excelente se bazează pe comenzile anterioare, pe articolele pe care ați făcut clic și pe informațiile pe care le-ați trimis.

Dacă aveți un cont Google sau de social media, cum ar fi Facebook, Instagram și YouTube, puteți primi promoții prin intermediul fluxului de informații.

Ce tipuri de date cu caracter personal colectăm?
Vom prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal:

* informații de contact, cum ar fi adresa de e-mail, numărul de telefon și codul poștal;
* dacă doriți actualizări pentru copii (dacă alegeți să ne comunicați această informație);
* sexul (dacă alegeți să ne comunicați această informație);
* produse și oferte pe care ați făcut clic.

Dacă aveți un cont LE BAZAR S.R.L sau dacă sunteți membru în LE BAZAR S.R.L vă vom prelucra, și datele cu caracter personal transmise în legătură cu contul și calitatea de membru, cum ar fi:

* nume;
* adresă
* vârstă;
* istoricul comenzilor;
* cum ați navigat și pe ce ați făcut clic pe site.

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă furniza serviciile menționate mai sus, iar cele transmise agențiilor media și furnizorilor tehnici vizează distribuirea marketingului direct fizic și digital. 
Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing în afara grupului LE BAZAR S.R.L

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Procesarea datelor personale este bazată pe consimțământul dvs. cu privire la acțiunile de marketing direct. Excepție fac acțiunile de marketing prin poșta tradițională și prin canalele de social media, care vor fi furnizate pe baza interesului dvs. legitim dacă sunteți membru, titular de cont sau v-ați înscris pentru marketing direct.

Dreptul dvs. de a vă retrage consimțământul și de a obiecta:
Aveți dreptul de a vă retrage în orice moment consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Dacă procedați astfel, LE BAZAR S.R.L nu va mai putea să vă trimită nicio altă ofertă sau informație de marketing direct.

Vă puteți dezabona de la marketingul direct prin următoarele mijloace:

* urmând instrucțiunile din fiecare notificare de marketing
* modificând setările contului dumneavoastră LE BAZAR S.R.L
* configurând setările de confidențialitate pe platforma de social media, sau
* contactând Serviciul Clienți

Pentru cât timp vă salvăm datele?

Vă vom păstra datele doar atât timp cât este necesar pentru a vă furniza oferte și informații de marketing direct, în funcție de abonament, cont sau statut de membru.Pentru marketingul prin e-mail vă vom considera client inactiv dacă nu ați deschis un e-mail în ultimul an. 
După această perioadă, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi șterse.

SCOP SERVICIUL CLIENTI

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Vă vom folosi datele cu caracter personal pentru a gestiona interogările, reclamațiile și garanțiile pentru produse, precum și pentru a asigura asistență tehnică prin e-mail, funcția de chat, prin telefon și prin intermediul rețelelor sociale.
De asemenea, vă putem contacta dacă există o problemă cu comanda dumneavoastră.

Ce tipuri de date cu caracter personal colectăm?
Vom prelucra orice date pe care ni le furnizați, inclusiv următoarele categorii de date:

* informații de contact, cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon;
* data nașterii;
* informații despre plăți și istoricul plăților;
* informații despre credit;
* informații despre comenzi;
* numărul de cont sau de membru;
* toată corespondența relevantă.

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă oferi serviciile menționate mai sus. Dacă sunteți un client din regiunea asiatică, datele dvs. vor fi transferate către o agenție externă de servicii clienți.

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal se bazează pe interesul legitim al LE BAZAR S.R.L.

‘Pentru cât timp vă păstrăm datele?
Vă vom păstra datele timp de 100 zile pentru jurnalele telefonice și de e-mailuri, iar corespondența este păstrată timp de 12 luni pentru gestionarea cazurilor. 
Pentru reclamațiile din magazin, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi salvate timp de 2 ani, cu excepția Statelor Unite, unde sunt salvate timp de 5 ani.

Dreptul de vă opune prelucrării pe baza unui interes legitim: 
Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal pe baza interesului legitim al LE BAZAR S.R.L . LE BAZAR S.R.L nu va continua să prelucreze datele cu caracter personal decât dacă putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare care prevalează asupra intereselor și drepturilor dumneavoastră sau în baza unor proceduri judiciare.

SCOP Respectarea obligatii legale.

De ce folosim datele dumneavoastră cu caracter personal?
Vom folosi datele dvs. cu caracter personal pentru a respecta obligațiile legale, hotărârile judecătorești și deciziile autorităților.

Aceasta include utilizarea datelor cu caracter personal pentru colectarea și verificarea datelor contabile în conformitate cu reglementările privind evidențele contabile.

Ce tipuri de date cu caracter personal colectăm?
Vom procesa următoarele categorii de date personale:
* numărul de client
* numărul comenzii
* numele
* adresa poștală
* suma tranzacției
* data tranzacției

Cine are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal?
Datele dumneavoastră vor fi transmise în cadrul grupului LE BAZAR S.R.L (pentru detalii privind companiile din grupul LE BAZAR S.R.L, consultați raportul anual, pe care îl puteți găsi la adresa about.hm.com).

Vom distribui datele dvs. cu caracter personal companiilor IT care oferă soluții de sisteme contabile.

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru ca LE BAZAR S.R.L să-și îndeplinească obligațiile legale.

Pentru cât timp vă salvăm datele?
Vom salva datele dvs. în conformitate cu reglementările de contabilitate din țara dvs.